Google Authenticator

Adsız - - - - - Yorum yok 20 Oca 2014
                                                                                                  Google Authenticator
 Bilginin güvenliği söz konusu ise en büyük risk insanların zaaflarıdır. Söz konusu bu konuda insanlarımızın dikkat davranmaları veya bana bir şey olmaz düşüncesi ile hareket etmeleri sonucu sonucu acı durumlarla karşılaşabiliyoruz.
Şifre konusunda bilinçli bir toplum olmamakla birlikte önlemlerimizi alma konusunda da -(negatif) durumdayız. Bu yazımızda sizlere 2 doğrulama ile bilgilerimize ulaşılmasının önünü kesmenin yolu olan Google Authenticator tan bahsetmeye çalışacağım.

Bildiğiniz üzere artık 2 doğrulama kodlarıda artık bir şekilde elegeçirilmek. Günlük yaşantımızda karşılacağımız bir çok örnek var. Doğal olarak bu durumda insanlar artık kendi doğrulama kodlarını oluşturmak istiyor. Böyle bir uygulamayı Google daha önce maillerde ve diğer uygulamaları için 10 adet kod oluşturuyordu. Tabi bu sizin belirlediğiniz bir kelime ile. 

Google Authenticator kısaca tanımlamak gerekirse. Sms kısa mesajı veya Sesli çağrı kullanarak 2 adımlı doğrulamada kodlarınızı Android iPhone veya Blackberry kullanarakta oluşturabilirsiniz. İnternet bağlantınız veya herhangi bir mobil hizmet olmasa bile Google Authenticator uygulamasını kullanarak kodlarınızı oluşturabilirsiniz. 
Bu kurulum için öncelikle SMS veya Sesli kurulum yapmanız gerekiyor bunun için.



Ekranın üst kısmında Adınız ve Soyadınız yazan yeri seçip Hesap seçiyoruz 



karşımıza çıkacak sayfada Güvenlik sayfasını seçip resimde gösterilen 2 adımlı doğrulama ayarlarından etkinleştiriyoruz. yapıyoruz. (Ayarlar bölümünü seçtiğinizde tekrarda mail ve şifrenizi girmenizi isteyecektir. )

Sıra geldi Android, Blackberry, iPhone da bu uygulamayı nasıl kullanacağımıza.


Android:

Android cihazınızda bu uygulamayı kullanabilmeniz için cihazın Android’in 2.1 veya daha yeni bir sürümüne sahip olması gerekir.

Uygulamayı indirme

1:Google Play’i ziyaret edin.
2:Google Authenticator araması yapın.
3:Uygulamayı indirip yükleyin.

Bilgisayarınızdan 2 adımlı doğrulama ayarlar bölümünden



Uygulamayı Kullan seçerek Android seçin. 

Telefonunuzda, Google Authenticator uygulamasını açın.

Şayet Authenticator’ı ilk kez kullanıyorsanız, Authenticator Hesap ekle düğmesini tıklayın. Yeni bir hesap ekliyorsanız, uygulamanın menüsünden "Hesap ekle"yi seçin.

Telefonunuzu hesabınıza bağlamak için:

QR kodunu kullanarak: Hesap barkodunu tarayın (etiket 1a). Authenticator uygulaması telefonunuzda bir barkod tarayıcısı bulamazsa, bir tane indirip yüklemeniz istenebilir. Kurulum işlemlerini tamamlayabilmek için bir barkod tarayıcısı uygulaması yüklemek istiyorsanız Yükle’ye (etiket 2a) basıp yükleme işlemlerine geçin. Uygulama yüklendikten sonra, Google Authenticator’ı yeniden açın ve kameranızı bilgisayarınızın ekranındaki QR koduna tutun.


Gizli anahtar kullanarak: Manuel hesap ekle’yi (etiket 1b) seçin, ardından, Google Hesabınızın e-posta adresini, Hesap adı girin (etiket 2b) yazan yerin yanındaki kutuya girin. Sonra, bilgisayar ekranınızdaAnahtar girin (etiket 2c) yazan yerin altındaki kutuya gizli anahtarı girin. Anahtar için Süreye dayalı(etiket 2d) ayarını seçtiğinizden emin olun ve "Kaydet"e basın.







Uygulamanın çalışıp çalışmadığını test etmek için telefonunuzdaki doğrulama kodunu (etiket 3) bilgisayardaKod’un yanındaki kutuya girin ve "Doğrula"yı tıklayın.



Kodunuz doğruysa, bir onay mesajı görürsünüz. Kurulum işlemlerine devam etmek için "Kaydet"i tıklayın. Kodunuz yanlışsa, telefonunuzda yeni bir doğrulama kodu oluşturmayı deneyin, sonra o kodu bilgisayarınıza girin.
---------------------------------------------------------------------------------------------

BlackBerry:

Google Authenticator’ıBlackBerry cihazınızda kullanmak için OS 4.5-7.0 sürümlerine sahip olmalısınız. Ayrıca, BlackBerry cihazınızda dilin ABD İngilizcesi olarak ayarlandığından emin olun. Cihazınızı başka bir dilde çalıştırıyorsanız Google Authenticator’ı indiremeyebilirsiniz.

Uygulamayı indirme

Google Authenticator’ı indirmek için BlackBerry’nizde internet erişiminiz olmalıdır.
1:BlackBerry’nizde Web tarayıcısını açın.
2:m.google.com/authenticator adresini ziyaret edin.
3:Uygulamayı indirip yükleyin.

Uygulamayı indirdikten sonra yukarıda bilgisayar üzerinden yapılması gereken temel işlemleri yine burada yapmak zorundasınız. 2 adımlı doğrulama sayfasında gidip BlackBerry geçiyorsunuz.

Telefonunuzu hesabınıza bağlamak için Authenticator uygulamasının menüsünü açın ve Manuel anahtar girişi’ni (etiket 1) seçin.




"Hesap adı gir"in (etiket 2) altına Google Hesabınızın e-posta adresini girin.



Bilgisayarınızın ekranındaki gizli anahtarı "Anahtar girin" (etiket 3) yazan yerin yanına girin, açılır menüdenSüreye dayalı’yı seçin (etiket 4) ve Kaydet’e (etiket 5) basın.

Uygulamanın çalışıp çalışmadığını test etmek için telefonunuzdaki doğrulama kodunu (etiket 5) bilgisayardaKod’un yanındaki kutuya girin ve "Doğrula"yı tıklayın.



Kodunuz doğruysa, bir onay mesajı görürsünüz. Kurulum işlemlerine devam etmek için "Kaydet"i tıklayın. Kodunuz yanlışsa, telefonunuzda yeni bir doğrulama kodu oluşturmayı deneyin, sonra o kodu bilgisayarınıza girin.

---------------------------------------------------------------------------------------------

iPhone, iPod Touch veya iPad


iPhone, iPod Touch veya iPad’inizde Google Authenticator’ı kullanmak için cihazınızın iOS 5.0 veya daha yeni bir sürüme sahip olmalısınız. 
Öte yandan, uygulamayı iPhone’unuza QR kodu kullanarak kurmak için cihazınızın 3G veya daha yeni bir model olması gerekmektedir.

Uygulamayı indirme
1:App Store’u ziyaret edin.
2:Google Authenticator araması yapın.
3:Uygulamayı indirip yükleyin.

Uygulamayı kurma

Uygulamayı indirdikten sonra yukarıda bilgisayar üzerinden yapılması gereken temel işlemleri yine burada yapmak zorundasınız. 2 adımlı doğrulama sayfasında gidip iPhone geçiyorsunuz.

Telefonunuzda, Google Authenticator uygulamasını açın.

Artı simgesine hafifçe vurun.

Süreye Dayalı’ya (etiket 1) hafifçe vurun.

Telefonunuzu hesabınıza bağlamak için:

QR kodunu kullanarak:
 "Barkod Tara"ya (etiket 2a) hafifçe vurun ve ardından kameranızı bilgisayarınızın ekranındaki QR koduna tutmanız yeterli.

Gizli anahtar kullanarak: Hesap (etiket 2b) kutusunun yanındaki kutuya Google Hesabınızın e-posta adresini girin. Sonra, bilgisayarınızın ekranındaki gizli anahtarı Anahtar’ın (etiket 2c) yanındaki kutuya girin ve "Bitti"ye (etiket 2d) hafifçe vurun.



Uygulamanın çalışıp çalışmadığını test etmek için telefonunuzdaki doğrulama kodunu (etiket 3) bilgisayarda Kod’un yanındaki kutuya girin ve "Doğrula"yı tıklayın. Telefonunuzdaki saat simgesi (etiket 4), doğrulama kodunun kullanımının bitmesi ve yeni kod oluşturulması için ne kadar süreniz kaldığını bildirir.



Kodunuz doğruysa, bir onay mesajı görürsünüz. Onaylamak için "Kaydet"i tıklayın. Kodunuz yanlışsa, telefonunuzda yeni bir doğrulama kodu oluşturmayı deneyin, sonra o kodu bilgisayarınıza girin..

İşlem bu kadar umarım yardımcı olabilmişimdir.

Kaynak
Benzer Yazılar

Yorumlar(0)


Sessiz Teori
Blogger: